Foto's

DVD Ex "Independent Engineer" 41 Pagnbat

Op 21 oktober hebben een aantal leden van de VOG een bezoek gebracht aan de oefening “Independent Engineer” van 41 Pagnbat. Aan de oefening werd behalve door de eenheden van 41 Pagnbat (411 en 412 Pagncie, 414 CBRN-Verdcie en Staf & EARScie) deelgenomen door 131(NLD) Herstelpel van 13 Herstelcie, 2 (NLD)pel 13 GNKcie, 1(NLD) pel van 110 CSScie, een Pagnpel van 11 (BEL) Gnbat, een geniegroep, een ontsmettingsgroep en een verbindingsgroep van 54 (USA) Gnbat.

De oefening is de eerste week gestart in “De Marnewaard” met In Theater Training en heeft in de tweede week een vervolg gekregen in een “real life scenario” in Rotterdam. Tijdens dit gedeelte zijn oa de luchtschachten van de Maastunnel  en het Feyenoord Stadion veilig gesteld.

Na de introductie door C-41 Pagnbat, Lkol van den Berg, werden de bezoekers mee genomen naar de static show van het Nederlands, Belgisch en Amerikaans materieel. De Kodiak gaf een prima demonstratie van zijn mogelijkheden en ook het GNKpel  liet zich zien met een snelle afvoer van een gewonden met de boxer-GNK.

Na een soldatenlunch werd het gezelschap vervoerd naar “De Kuip” waar 412 Pagncie bezig was met een search actie. Deze actie werd ondersteund met (BEL) EOD-honden.

De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje. 41 Pagnbat bedankt voor deze schitterende dag.

Met dank aan de AVDD voor het beschikbaar stellen van de foto's